IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовата сесия на Wall Street започва със слаби изменения*

S&P 500 почти не трепва, Nasdaq Composite се понижава с 0,2%

17:20 | 09.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Индексите на Wall Street не се променят съществено в сряда, а трейдърите опитват да увеличат печалбите от предходната сесия, предава CNBC.

Широкият пазарен показател S&P 500 почти не трепва, докато технологичният измерител Nasdaq Composite се понижава с 0,2%. Индексът на сините чипове Dow Jones добавя 0,3 на сто.

Във вторник Wall Street отбеляза силна сесия, стимулирана от акциите на технологичния сектор и поевтиняването на петрола. Тези движения отразиха и нарастващия оптимизъм на Федералния резерв на САЩ, че може да се ориентира към „меко приземяване“, особено след като докладът за работните места от миналата седмица показа устойчив пазар на труда.

Дори и с основен възходящ тренд, пазарът може да се сблъска с по-нататъшни колебания през този исторически най-волатилен месец от годината, особено преди президентските избори в САЩ.

На икономическия фронт инвеститорите очакват протокола от последната среща на Фед, който ще бъде публикуван по-късно в сряда. Данните за индекса на потребителските и производствените цени през септември ще бъдат публикувани съответно в четвъртък и петък.

Междувременно започва сезонът на отчетите, като в петък се очакват финансовите резултати на водещи банки като JPMorgan Chase и Wells Fargo.

В началото на днешната борсова сесия в САЩ доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до 4,049%, а тази по 30-годишните - до 4,328%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, регистрира повишение от 0,22% до 102,77 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поевтиняват с 2,05% до 75,6 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI - с 2,09% до 72,03 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,26 на сто и се търгува на цена от 2628,6 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 09.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още