IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три компании от акселераторската програма beamUp lab на БФБ преминаха тест за IPO

Най-добре представилите се компании ще бъдат отличени на 7 ноември

15:52 | 09.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

Общо 20 компании са участвали в четвъртото издание на акселераторската програма beamUp lab, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

Три от тях са успели да направят своите IPO симулации (симулации на първично публично предлагане) по време на заключителната четвърта среща от годишното издание. Това са Bio Benyamin, специализирани в производството на висококачествени и нишови шоколади, Releva, съсредоточени в подпомагането на растежа на онлайн магазини, както и Healthy Bars, насочени в производството на протеинови барчета.

По време на срещата Dynamic Pricing AI и 7Arts са представили своите успешни истории на развитие, начините на финансиране и бизнес модел. Компанията „Бианор Холдинг“, която вече се търгува на най-високия Premium сегмент на БФБ, също е разказала за пътя на своето израстване.

„Изводът от тези четири срещи, които организираме всяка година по време на програмата, очертава един много ясен път – всяка компания, която търси голям растеж, минава през няколко стъпки, и една от тях със сигурност е търгуването на борса. Надяваме се все повече български компании да осъзнават необходимостта от подобна пазарна зрялост“, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

На 7 ноември Българска фондова борса и партньори ще отличат най-добре представилите се компании от четвъртото издание на програмата. В края на месеца ще стане ясно и кои компании влизат в следващото издание на програмата.

Програмата beamUp lab е по инициатива на БФБ. Реализира се под егидата на Министерството на финансите в партньорство с Фондa на фондовете, Българската банка за развитие, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка, Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници, Българската стартъп асоциация (BESCO) и Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA). Съветник на програмата e ЕY Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 09.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още