IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Шелли груп“ продаде стария си офис в София за 3,5 млн. евро

Сградата на бул. „Черни връх“ беше основен актив на дъщерната компания „Шелли Пропъртис“, която е обект на сделката

09:40 | 07.10.24 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Компанията за IoT устройства и устройства за сградна автоматизация „Шелли груп“ АД е продала стария си офис за 3,5 млн. евро (6,8 млн. лева), съобщава дружеството чрез Българската фондова борса (БФБ).

Сградата на бул. „Черни връх“ в София беше основен актив на дъщерната компания „Шелли Пропъртис“ ЕООД, която е обект на сделката.

Купувачът не се посочва в съобщението.

„Шелли груп“ се мести в нова сграда. Дружеството подписа договор за наем за срок от 10 години през март 2024 г. за 250 души, като се планира наемането и на допълнителни площи в бъдеще във връзка с растежа на компанията и евентуалното назначаване на нови служители.

Постъпленията от продажбата ще се използват за нови инвестиции, добавят от компанията.

В последната година акциите на „Шелли груп“ поскъпват с над 66%, а пазарната капитализация на дружеството възлиза на 1,3 млрд. лева (над 640,9 млн. евро).

Компанията се листна на БФБ през 2016 г. (тогавашното наименование беше „Алтерко“), а от 2021 г. се търгува и на фондовата борса във Франкфурт. От средата на юли акциите ѝ се преместиха на новия сегмент на БФБ за двойно листване в София и Франкфурт EuroBridge.

В момента тече преобразуване на „Шелли груп“ в европейско дружество със седалище в България. На 14 октомври ще се състои извънредно общо събрание на акционерите, на което преобразуването ще се гласува финално.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 07.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
JE47713ID
преди 2 часа
"...пазарната капитализация на дружеството възлиза на 1,3 млн. евро (над 640,9 млн. евро)."1.3 "млрд. лева", а не "млн. евро"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още