IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Софарма" купува портфолио от фармацевтични продукти на 10 пазара

Придобиването включва общо 68 разрешения за търговия с 14 търговски марки, не се разкрива стойността на сделката

20:08 | 04.10.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Фармацевтичната компания „Софарма“ е стартирала сделка за придобиване на портфолио от фармацевтични продукти на 10 от пазарите на дружеството, съобщават от компанията.

Придобиването включва общо 68 разрешения за търговия с 14 добре известни търговски марки, посочва се в съобщението, публикувано чрез Българската фондова борса (БФБ) и Бюлетин Investor.

Терапевтичните области са полови хормони и модулиращи средства на гениталната система, урологични и антивирусни средства за системна употреба. Сред тях има както продукти за свободна продажба, така и продукти, предписвани с рецепта.

Сделката ще се извърши в няколко етапа и успешното ѝ приключване зависи от изпълнението на определени условия, посочват от „Софарма“.

Придобиването ще бъде финансирано със собствени средства и чрез инвестиционен кредит от финансова институция.

Не се съобщават нито стойността на сделката, нито размера на кредита, нито банката.

В последната година акциите на „Софарма“ поевтиняват със 7%, а пазарната капитализация на дружеството възлиза на малко над 1 млрд. лева.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 04.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още