IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германското звено на "Булметал" си е осигурило договор с клиент от Италия за 1,775 млн. евро

Компанията BIBRA ще произведе линия за производство на дълбоко изтеглени метални кутии с размер ф73х30 мм, съобщават от публичното дружество

19:55 | 01.10.24 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Дъщерното дружество на производителя на метални опаковки за храни и химически продукти „Булметал“ АД в Германия - BIBRA Biagosch and Brandau Germany GmbH, е сключило търговски договор с нов от Италия, съобщават от публичното дружество.

Договорът е за 1,775 млн. евро, посочва се в съобщението, публикувано в сайта x3news.com.

Предмет на сделката е производствена линия за производство на дълбоко изтеглени метални кутии с размер ф73х30 мм. Производственият капацитет на линията ще е 600 броя в минута.

Срокът за изпълнение е 12 месеца, добавя се в съобщението.

Продажбите на машини и технологични линии допринесоха най-много за финансовия резултат на „Булметал“ за първата половина на 2024 г. Капацитетът за производство на машини е запълнен и групата подписва договори за 2025 г., посочи компанията при публикуването на отчета за периода януари-март.

Компанията отчете 14% ръст на консолидираните приходи от продажби за шестмесечието до 53,8 млн. лева и нетна печалба в размер на 3,8 млн. лева в сравнение със загуба за същия период на 2023 г. Само приходите от продажби на машини нарастват повече от два пъти на годишна база.

„Булметал“ подписа по-рано тази година договор за финансиране по Плана за устойчивост на България в размер на близо 1 млн. лева, за да повиши производствения си капацитет на аерозолни опаковки. Общата стойност на проекта е за над 4,6 млн. лева, като самофинансирането е над 3,6 млн. лева. Договорът за доставка, монтиране и въвеждане в експлоатация на пресата дружеството подписа през септември.

Към 30 септември акциите на „Булметал“ поевтиняват с малко под 3%, а пазарната капитализация на дружеството достига почти 61,2 млн. лева.

Свързани компании:

Булметал АД(BMTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 01.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
5238arlana
преди 2 часа
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още