IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BlackPeak Capital инвестира 8 млн. евро във врачанска компания

Целта на инвестицията е да засили конкурентоспособността на „Интелигентни системи за сигурност“ и да повлияе положително на местната икономика на Враца

13:30 | 19.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: BlackPeak Capital
Снимка: BlackPeak Capital

BlackPeak Capital инвестира 8 млн. евро във врачанската компания „Интелигентни системи за сигурност“ ООД, съобщават от дружеството.

Компанията е създадена през 1994 г. и има 30-годишен опит в развитието и производството на електронни и електромеханични продукти. В нея работят над 200 служители.

Инвестицията е стъпка към модернизацията и разширяването на производствените мощности на компанията. Сред приоритетите са привличане на професионален мениджърски екип и разширяване на предлаганите услуги, заедно с мажоритарния собственик „Старк Инвест Къмпани“.

Целта на инвестицията е да засили конкурентоспособността на компанията и да повлияе положително на местната икономика на Враца, която е част от един от икономически най-слабо развитите региони в България и в Европейския съюз.

Новото ръководство на компанията включва Георги Атанасов и Сашка Станиславова. Атанасов, завършил машинно инженерство в Дрезден, е ръководил през последните 13 години производствените дружества в Чехия и България на немската компания „Фесто“, която работи в сферата на компоненти за индустриална автоматизация. Станиславова е съуправител от 2021 г.

Основателят на „Интелигентни системи за сигурност“ ООД,  Иво Върганов, който управлява бизнеса през последните 30 години, ще остане в компанията като технически директор и ще предоставя консултации на новото ръководство.

BlackPeak Capital е създаден през 2014 г. и инвестира дялов капитал от 5 до 15 млн. евро в бързо развиващи се малки и средни предприятия в Румъния, България, Словения, Хърватия и Сърбия. Вторият фонд на BlackPeak Capital – BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, търси партньорства с предприемачи в региона, които са изградили компании от световна класа, базирайки се на постоянни иновации, органичен растеж и допълнителни придобивания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 19.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още