IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН одобри проспекта на „Бианор Холдинг“ за увеличаване на капитала

Дружеството, което оперира под бранда Wiser Technology, търси до 24,6 млн. лв. от инвеститорите

15:25 | 04.09.24 г.
Снимка:  БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ
Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

„Бианор Холдинг“ АД, което се ребрандира на Wiser Technology, получи одобрението на Комисията за финансов надзор (КФН) за стартиране на процедурата по първично публично предлагане на акции през Българска фондова борса (БФБ), съобщават от компанията.

Решението за увеличаване на капитала беше взето от съвета на директорите на 29 юли 2024 г., а проспектът беше внесен в КФН ден по-късно.

Компанията планира да издаде нови до 4 096 711 акции с емисионна стойност в размер на 6 лв. за акция. При 100% реализиране на увеличението, общият брой акции на компанията ще възлиза на 16 386 844 броя, а привлеченият капитал ще бъде 24 580 266 лв.

Според индикативния график началният срок за търговия с права съгласно правилника на БФБ е 17 септември, а крайният срок – 10 октомври 2024 г. Окончателният график ще бъде оповестен след одобрението му от БФБ.

Това е третото увеличение на капитала на „Бианор Холдинг“ за малко повече от година. От началото на 2023 година дружеството увеличи капитала си с над 28 млн. лв. чрез първично публично предлагане на акции през БФБ. Набраните средства бяха използвани за реализиране на шест придобивания.

От компанията съобщават, че вече има поети ангажименти от инвеститори за участие в увеличението на капитала за около 21 млн. лв. Средствата, набрани от това IPO, ще бъдат използвани за придобивания в Западна Европа и за погасяване на задължение по мостово финансиране за придобиването на „Диджитал Лайтс“ по-рано тази година.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с 95%, а пазарната капитализация надвишава 73 млн. лв.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 04.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още