IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Пейсера“ намалява загубата през първото шестмесечие с 56%

През първото шестмесечие на 2024 година има значителен ръст на приходите на дружеството

13:13 | 03.09.24 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

„Пейсера България“ АД отчита загуба за първата половина на 2024 г. в размер на 42 хил. лв. Спрямо същия период на миналата година, когато е отчетен отрицателен финансов резултат от 96 хил. лв., загубата се свива с 56%. Това показва финансовият отчет на дружеството за второто тримесечие на годината.  

Разходите за полугодието възлизат на близо 2 млн. лв., като най-голямо перо в тях са тези за заплати и осигуровки – 1,5 млн. лв. Общите разходи се увеличават с 12% спрямо отчетените в края на юни 2023 г., когато възлизат на 1,8 млн. лв.

Компанията обвързва повишаването на разходите с подготовката на дружеството за излизане на пазара за растеж BEAM на Българската фондова борса (БФБ) и проведеното през юни 2024г. първично публично предлагане.

През първото шестмесечие на 2024 година има значителен ръст на приходите на дружеството, който компанията отдава на успешното IPO, както и на разширяването на profit-share дейността. Приходите за полугодието нарастват с 16% спрямо същия период на миналата година и достигат 1,9 млн. лв.

Паричните средства на „Пейсера“ в края на периода година достигат 1,192 млн. лв. – огромно нарастване спрямо отчетените в началото на годината 27 хил. лв. Наличният паричен ресурс се е увеличил с 1,165 млн. лв. вследствие на набраните средства при проведеното първично публично предлагане.

„Пейсера“ отчита и ръст на броя клиенти вследствие на засилващото се предлагане на услуги като отворено банкиране, физически POS устройства, набирателни сметки за капитал на новоучредяващи се фирми и стартъпи.

Към 30 юни компанията има дълготрайни активи в размер на 1,820 млн. лв. Натрупаните амортизации на всички дълготрайни активи към края на полугодието са 209 хил. лева. Най-голям дял от дълготрайните материални активи заема офисът, в който се реализира дейността си дружеството.

След края на отчетния период „Пейсера“ се подготвя за кандидатстване за лиценз от Българската народна банка за дружество за електронни пари (ДЕП).

Свързани компании:

Пейсера България АД - постоянна емисия акции(PAY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 03.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още