IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street започва с понижения, докато инвеститорите чакат отчета на Nvidia*

Dow се отдръпва от рекордно високото ниво, записано в предходната сесия

17:57 | 27.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват редовната търговия на Wall Street със спадове, докато инвеститорите се подготвят да оценят тримесечния финансов отчет на Nvidia, който ще бъде представен в сряда (28 август), съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,18 на сто до 41 166,95 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 0,12 на сто до 5610,28 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва понижение от 0,22% до 17 686,51 пункта.

В понеделник Dow записа най-високото си ниво в историята, докато S&P 500 и Nasdaq отчетоха понижения.

Инвеститорите очакват новия отчет на производителя на чипове Nvidia след края на редовната търговия в сряда. Акциите на компанията поевтиняват с около 1% в началото на днешната сесия.

„Очаква се малко икономически данни преди отчета на Nvidia, така че това е във фокуса на пазарите сега“, коментира Рос Мейфилд, анализатор в Baird. „Пазарният тренд в момента е отдалечаване на технологичните акции, като Nvidia може да промени това утре, но дотогава, мисля, че настоящата тенденция ще се задържи“, посочи той.

Ден по-рано управителят на Федералния резерв в Сан Франциско Мери Дейли заяви, че е уместно централната банка на САЩ да започне да намалява лихвите.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 август. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 август.

„Времето за коригиране на политиката е пред нас“, изтъква Дейли в интервю за Bloomberg.

Забележките ѝ повториха коментарите на гуверньора на Фед Джером Пауъл, който каза миналата седмица по време на симпозиума в Джаксън Хол, че е придобил увереност, че инфлацията се връща към целта от 2% и „ е дошло времето политиката да се коригира“.

Акциите на Amazon.com поевтиняват с 1,65%, докато тези на Tesla изтриват 2,4% от стойността си. За разлика от предходната сесия книжата на енергийните компании се държат низходяща ценова посока, като акциите на ExxonMobil поевтиняват с 0,5 на сто, а тези на Chevron – с 0,24 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа расте съответно до 3,854% и 4,147 на сто.

Доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, записва спад от 0,13% до 100,72 пункта.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се понижава с 1,06% до 80,57 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI отчита спад от 1,19 на сто до 76,50 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,4 на сто до 2545,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:35 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 27.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още