IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акция на седмицата: „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ

Акцията добавя близо 7% към пазарната си оценка през седмицата и е в топ пет на най-търгуваните дружества на БФБ

08:40 | 25.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ (ФНИБ) е акция на седмицата на Investor.bg.

Акцията добавя близо 7% към пазарната си оценка през седмицата и е в топ пет на най-търгуваните дружества на Българската фондова борса (БФБ).

ФНИБ е най-поскъпващата акция от включените в индекса на дружествата със специална инвестиционна цел BGREIT книжа, на четвърто място е по ръст в индекса BGBX40 и е на трето място в SOFIX.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с почти 38%, а пазарната капитализация надвишава 106 млн. лева.

Компанията отчете ръст на приходите от наеми за полугодието на 2024 г. и значително увеличение на печалбата. Приходите от наеми на дружеството нарастват с 30% на годишна база до над 5,1 млн. лева към края на юни 2024 г. от над 3,9 млн. лева към края на юни 2023 г., докато от продажби на ваканционни апартаменти в Боровец се свиват с 83% до 58 хил. лева към края на юни при 337 хил. лева към края на юни 2023 г.

Компанията реализира над 2,4 млн. лева печалба при малко под 1,5 млн. лева за същия период на 2023 г., което е с 65% повече на годишна база.

Дружеството продължава активно да преговаря с потенциални наематели за офис сградите си. Последно компанията сключи договор за наем за площи в „Синерджи Тауър“ – сградата ѝ в „София Тех Парк“, с „Онтотекст“. Така заетостта на сградата се увеличава на малко под 58%.

Заетостта на сградите в „Камбаните“ и „Бизнес парк София“ е по над 70%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 25.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още