IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трите водещи индекса на Wall Street отбелязаха понижение в четвъртък

И трите индекса се търгуваха с повишение в един момент от сесията, а S&P 500 се доближи до най-високата си стойност от юли, преди да обърне посоката

23:34 | 22.08.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американският широк борсов индекс S&P 500 отбеляза спад в четвъртък, след скорошното си покачване, докато инвеститорите са в очакване на речта на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл по-късно тази седмица, съобщава CNBC.

S&P 500 се понижи с 0,89%, като се отдалечи от максималната стойност, достигната през юли. Промишленият индекс Dow Jones загуби 177,71 пункта, или 0,43%, а технологичният Nasdaq Composite отбеляза спад от 1,67% и затвори търговията на 17 619,35 пункта, тъй като акциите на технологичните компании изпитаха основната тежест от спадовете от деня.

Четвъртък маркира известен спад след предимно положителен период, приеман за възстановителен след срива на световните пазари на 5 август.

И трите индекса се търгуваха с повишение в един момент от сесията, като S&P 500 се доближи до най-високата си стойност в рамките на деня, достигната през юли, преди да обърне посоката надолу.

Акциите бяха подложени на натиск заради повишаващата се доходност на облигациите. Доходността на 10-годишните американски държавни ценни книжа се повиши с около 9 пункта до 3,863%.

Търговията в четвъртък се развиваше на фона на очакването на речта на Пауъл на икономическия симпозиум в Джаксън Хоул в края на седмицата. Пазарните участници се надяват тогава да получат допълнителна информация за лихвената политика. Трейдърите са единодушни в прогнозите си за намаляване на разходите по заемите през следващия месец, но остава въпросът дали намалението ще бъде с четвърт или с половин процентен пункт.

След спада в края на деня Nasdaq се задържа малко под нивото си за седмицата.

Американският лек петрол WTI достигна цена от 73,01 долара за барел, поскъпвайки с 1,08 долара или 1,5%, а сортът Брент – 77,22 долара за барел с ръст от 1,17 долара или 1,54%.

Цената на златото се понижи с 1,09% до 2519,7 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 22.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още