IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street поддават в очакване на речта на Пауъл*

Въпреки някои колебания и трите основни индекса са на път да завършат седмицата с повишения

18:25 | 22.08.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американският широк борсов индекс S&P 500 гравитира в близост до рекордните си нива в четвъртък, докато инвеститорите очакват коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл по-късно тази седмица.

Индексът отстъпва с 0,3%, като се намира в рамките на един процентен пункт от историческия си максимум, достигнат през юли.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,43 на сто, а технологичният Nasdaq Composite - с 0,46%.

Ако акциите успеят да завършат сесията в четвъртък на зелена територия, S&P 500 и Nasdaq ще отбележат 10-и положителен ден за последните 11 сесии. Dow може да постигне седми ден на покачване за последните осем.

Пазарните участници насочват вниманието си към предстоящата реч на Джером Пауъл на икономическия симпозиум в Джаксън Хоул в петък, надявайки се на допълнителна информация за лихвената политика на централната банка.

Според инструмента FedWatch на CME Group към момента трейдърите смятат, че вероятността за намаляване на разходите по заемите през следващия месец е 100%, но са разделени по отношение на това колко голямо ще бъде намалението.

"Пазарът вече наистина смята, че Фед ще намали лихвите", коментира пред CNBC Джина Болвин, президент на Bolvin Wealth Management. "Ето защо пазарът се повиши."

Протоколът от заседанието на Фед през юли, публикуван в сряда, разкри, че повечето участници в заседанието на централната банка са заявили, че "вероятно" ще бъде подходящо да се понижи основният лихвен процент на заседанието през септември - ако данните продължат да отговарят на очакванията.

Въпреки някои колебания и трите основни индекса са на път да завършат седмицата с повишения. Nasdaq Composite и S&P 500 са нараснали от началото на семицата със съответно около 1,6% и 1,2%. Dow се е повишил с 0,4%.

*Данните са актуални към 18:22 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 22.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още