IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Намаляването на лихвите от Фед изглежда сигурно, Wall Street се пита с колко

Цената на петрола се срина след публикуване на протоколите от юлската среща на Федералния резерв

23:42 | 21.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Протоколите от последното заседание на Федералния резерв засилват увереността на инвеститорите, че през септември в САЩ ще има намаляване на лихвите. От публикувания документ се вижда, че още през юли са се чули гласове това да се случи веднага и да не се чака септември.

Това окрили търговията на Wall Street и сега инвеститорите се опитват да познаят с каква стъпка ще започне Фед - 25 б.п. или 50 б. п. Такава индикация може да направи председателят Джером Пауъл по време на традиционната си реч  в Джаксън Хол в петък (23 август).

Широкият S&P 500 се  повиши с 0,42% до 5620,85 пункта. Инексът записа девета сесия с повишения в последните 10 дни, изчисли CNBC. Технологичният Nasdaq добави 0,57 на сто към стойността си и затвори на ниво от 17 918,99 пункта, а водещият индекс на борсовата  търговия отвъд Океана Dow Jones достигна до 40 890,49 пункта, или повишение от 0,14%.

За индекса на сините чипове това е шестата позитивна сесия в  последните седем дни.

Влияние на търговията оказват още и новините от финансовите отчети. Акциите на Target например поскъпнаха с 11% до 159,25 долара за брой, след като търговецът съобщи за по-добри от очакваното данни за второто тримесечие.

Цената на петрола се срина, след като Министерството на труда ревизира в посока надолу данните за новосъздадените работни места през март, предаде Ройтерс. Това изнерви търговците и цената на лекия суров петрол (WTI) намаля с 1,7% до 71,93 долара за барел. Сортът "Брент" поевтиня с 1,5% до 76,05 долара за барел.

Ревизията на данните за пазара на труда доведоха и до спад в стойността на щатския долар. Търговията с евро на валутните пазари се извършва при 1,1147 долара за брой. Един британски паунд се разменя за 1,3086 долара.

Цената на златото остава близо до рекордното си ниво на фона на публикуваните данни в протокола от заседанието на Фед. Трой унция злато се разменя за 2547,50 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 21.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още