IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street е в очакване на протокола на Фед от заседанието през юли*

Инвеститорите се опитват да разгадаят какъв би бил следващият ход на централната банка на САЩ

17:30 | 21.08.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американските акции започнаха сесията в сряда с малки ръстове, тъй като инвеститорите са предпазливи преди публикуването на данните за заплатите в САЩ и протокола от последното заседание на Федералния резерв.

Малко пред 17 ч. българско време индексът Dow Jones Industrial Average се повишава с почти 44 пункта, или 0,11%, до 40 878,7 пункта. По-широкият индекс S&P 500 добавя 0,26% до 5611,58 пункта, а технологичният индекс Nasdaq – 0,27% до 17 864,53 пункта.

Инвеститорите се опитват да разгадаят какъв би бил следващият ход на Федералния резерв на САЩ, когато централните банкери се съберат на срещата им през септември.

Бюрото по трудова статистика на САЩ ще публикува по-късно в рамките на сесията ревизията на данните за заплащането в неселскостопанския сектор. Goldman Sachs прогнозира, че от април 2023 г. до март 2024 г. са създадени между 600 хил. и 1 млн. работни места по-малко, отколкото беше съобщено в предварителните оценки.

От ING смятат, че дори посоката на ревизията да е нагоре, тя няма да промени особено траекторията на паричната политика на Фед, която се планира да бъде облекчена, тъй като актуалните данни показват, че пазарът на труда в САЩ отслабва, пише Investing.com.

Протоколът от срещата на Федералния резерв, която се състоя през юли, излиза преди речта на председателя Джеръм Пауъл на икономическия симпозиум в Джаксън Хоул в петък.

Въпреки че инвеститорите очакват Пауъл да даде по-неблагоприятни сигнали, особено на фона на скорошните признаци за известно охлаждане на инфлацията, не се очаква той изрично да очертае планове за намаляване на лихвените проценти през септември.

Пазарите калкулират намаление на лихвите на следващата среща на Фед, като шансовете за понижение с 25 базисни пункта се оценяват на 67%, а с 50 базисни пункта – на 33%, според CME Fedwatch.

Сезонът на тримесечните печалби е към своя край. Тази седмица резултатите на някои от водещите търговци на дребно са в светлината на прожекторите.

Акциите на Target Corporation поскъпват с 16%, след като компанията повиши годишната си прогноза за печалбата. Сравнимите продажби на групата за второто тримесечие на годината спрямо същия период на предходната година надвишават очакванията, като клиентите са привлечени от по-евтините хранителни стоки и стоки от първа необходимост.

За разлика от това, акциите на Macy’s поевтиняха с 10%, след като веригата универсални магазини не оправда очакванията за тримесечните приходи. Продължаващата слабост на потребителските разходи в САЩ е навредила на търсенето на стоки, които не са от първа необходимост.

Акциите на китайския електронен търговец JD.com поевтиняха със 7%, след като Bloomberg съобщи, че Walmart продава своя дял във фирмата за около 3,7 млрд. долара.

Пазарната оценка на Keysight Technologies скочи с 12%, след като печалбата на компанията надвиши прогнозите, докато на 3D Systems отчете спад от 5% заради по-слаби резултати в сравнение с очакванията на анализаторите.

Акциите на производителя на мебели La-Z-Boy Incorporated поевтиняват с 5% заради занижени прогнози за тази година.

* Данни към 16.55 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 21.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още