IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възстановяването на американските борси беше сложено на пауза

Основните индекси се озоваха на червено във вторник

23:27 | 20.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските борсови индекси завършиха втория ден от седмицата с понижения, след като инвеститорите не помогнаха за надграждането на неотдавнашното възстановяване на пазара, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с 61,56 пункта, или 0,15%, до 40 834,97 пункта. Широкият индекс S&P 500 спадна с 0,2% до 5597,12 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се раздели с 0,33% до 17 816,94 пункта.

Случилото се днес бележи почивка, след като S&P 500 и Nasdaq записаха осмата си поредна сесия на зелено. Това беше първото им такова постижение от края на 2023 г.

Въпреки движенията във вторник, основните индекси се възстановиха и пазарната волатилност спадна от началото на месеца. CBOE Volatility Index сега е под 16 пункта, след като на 5 август надхвърли 65. Това беше и денят, в който S&P 500 претърпя най-лошата си сесия от 2022 г. насам, на фона на разпродажбите на глобалния пазар, предизвикани от слабия доклад за пазара на труда през юли и на повишаването на лихвените проценти в Япония.

Но добрите данни за продажбите на дребно и тези за инфлацията, публикувани миналата седмица, помогнаха за успокояването на страховете на инвеститорите относно състоянието на икономиката. S&P 500 и Nasdaq вече са с 1% нагоре за месеца, което подчертава драматичния обрат на пазара.

Тази седмица инвеститорите се подготвят за Годишния икономически симпозиум в Джаксън Хоул на Федералния резерв на САЩ, където председателят на централната банка Джером Пауъл трябва да направи изявление в петък. Преди това инвеститорите ще очакват излизането на протоколите от срещата на Фед за политиката през юли. Wall Street ще търси сигнали какво да очаква от следващата политическа среща на Фед.

Междувременно цената на акциите на компанията за киберсигурност Palo Alto Networks се повиши с повече от 7%, след като резултатите за фискалното четвърто тримесечие надминаха очакванията на анализаторите. Компанията също така се насочва към обратно изкупуване на акции за 500 млрд. долара.

Търговецът на стоки за домашни ремонти Lowe’s записа над 1% спад на борсата, защото отчете по-слаби от очакваното приходи и понижи прогнозата за годишната си печалба, отбелязвайки, че очаква забавяне на потребителските разходи.

От своя страна, стойността на книжата на Bank of America се понижи с повече от 2 на сто, тъй като конгломератът на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway продължи да продава от акциите на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 20.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още