IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street започват сесията без големи вълнения*

Цената на водещите сортове петрол изтрива над процент, златото поскъпва с 1,5%

17:25 | 16.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на фондовата борса в САЩ започват новата сесия без значителни изменения, готвейки се за седмични ръстове, съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 отписва 0,04%, докато технологичният Nasdaq Composite напредва със също толкова.

От своя страна, индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се разделя с 0,1%.

За седмицата картината е по-различна: S&P 500 прибави над 3%, приблизително с толкова напредва и Dow, докато при Nasdaq повишението е от 5%.

Акциите на производителя на чипове Nvidia са сред най-големите печеливши в технологичния сегмент тази седмица с ръст от 17%. В петък те прибавят 1% към цената си.

Apple и Microsoft напредват със съответно 4%и 3% за седмицата, но в началото на петъчната сесия са на червено с 0,05% и 0,6%.

Представянето на продажбите на дребно, публикувано в четвъртък, се оказах по-силно от очакваното, докато седмичните молби за помощи при безработица намаляха. И двете метрики предложиха доказателства, че страховете за надвиснала рецесия, които предизвикаха разпродажби по-рано този месец, са били пресилени. Последното чете за инфлацията в САЩ, публикувано по-рано през седмицата, също подсили надеждите за изпълнението на меко кацане на икономиката.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 3,902% и 4,157%.

Доларовият индекс, на свой ред, също се понижава с 0,2% до 102,74 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се понижава осезаемо. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент изтриват от цената си 1,4% до 79,91 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI 1,6% до 76,89 долара за барел.

Златото обаче поскъпва с 1,5% до 2530,1 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 16.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още