IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street започна колебливо седмицата в очакване на новите данни за инфлацията в САЩ

Петролът поскъпна след решението на ОПЕК да намали прогнозите си за световното търсене на петрол през тази и следващата година

23:18 | 12.08.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси завършиха първата сесия от седмицата без единна посока, докато инвеститорите оценяват възможността за скорошни лихвени понижение от страна на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчете спад от 0,36% до 39 357,01 пункта.

Широкият измерител S&P 500 запази нивото си от 5344,39 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредна с 0,21 на сто до 16 780,61 пункта.

Пазарът опита да запази импулса от миналата седмица, докато инвеститорите очакват новите данни за инфлацията. Докладът ще хвърли светлина върху залозите относно графика за започване на облекчаване на паричната политика от страна на Фед.

„Оптимисти сме, че краткосрочно дъно беше поставено или беше близо до това да бъде поставено на 5 август“, коментира ръководителят на отдела за капиталови стратегии в RBC Capital Markets Лори Калвасина.

Цената на акциите на Nvidia се повиши с над 4%, въпреки че някои инвеститори започнаха да действат предпазливо при търговията с книжа на компании от сферата на изкуствения интелект. Стойността на Nvidia се понижава с над 11% през третото тримесечие, въпреки че все още е напред със 121% на годишна база.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 12 август. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 12 август.

Междувременно акциите на Alphabet и Amazon поевтиняха съответно с 1% и 0,29 на сто, докато тези на Tesla изтриха 1,34% от стойността си.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 3,905% и 4,201 на сто.

Доларовият индекс отчете спад от 0,01% до 103,13 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се повиши с 2,82 на сто до 81,91 долара за барел, докато тези на американския лек петрол WTI напредна с 3,64 на сто до 79,64 долара за барел. Ценовите движения отразиха решението на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да намали прогнозите си за световното търсене на петрол през тази и следващата година. Това се случи преди групата и нейните съюзници, известни като ОПЕК+, да вземат решение за планираното увеличение на доставките през следващото тримесечие.

Организацията понижи очакванията си за ръст на световното търсене през 2024 г. със 135 хил. барела на ден, като това е първата значителна промяна в прогнозата, която остава значително по-висока от тази на останалите представители на петролната индустрия

Цената на златото се повиши с около 1% до 2497,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 12.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
isabellathan990
преди 42 минути
искам да благодаря на DR Apata, човекът, който ми помогна да оправя брака си и да накара съпруга ми да ме обича повече, ако имате брачен проблем, можете да се свържете с него директно на -Email- drapata4***gmail.com, можете също да изпратите Whatsapp/viber него с този номер (+447307347648).той е точният човек, който може да ви помогне с брачния ви проблем, желая ви всичко най-добро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още