IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва строителството на новия завод на "М+С Хидравлик" в Казанлък

Дружеството е избрало "Бараж Груп" за строител на предприятието, общата инвестиция в сгради и оборудване ще е 45 млн. лева за 3-годишен период

16:36 | 09.08.24 г.
Снимка: М+С Хидравлик АД
Снимка: М+С Хидравлик АД

„М+С Хидравлик“ АД е подписало договор с „Бараж Груп“ ООД за строителство на нов завод за производство на хидравлични мотори в Казанлък, съобщават от дружеството чрез Българската фондова борса (БФБ).

Инвестицията беше обявена още през 2019 г., но изпълнението ѝ се забави заради пандемията и административни процедури.

„Бараж Груп“ са спечелили търга на дружеството с цена от 23 млн. лева за строителството. Предстои поготовка и официално откриване на строителната площадка през месец септември тази година.

Общата планирана инвестиция, която „М+С Хидравлик“ ще направи за сгради, машини и оборудване, е 45 млн. лева за 3-годишен период. В сумата е включено и оборудването за новото предприятие.

С изграждането на новия завод производственият капацитет на компанията ще се увеличи с 30%. Това ще спомогне за постигането на дългосрочните цели за разширяване на пазарния дял на фирмата, посочва се в съобщението.

Предвижда се да се внедрят съвременно оборудване и технологии, с висока степен на автоматизация и роботизация на производствени операции и процеси. Ще бъдат разкрити 121 нови работни места.

Инвестицията включва изграждане на производствена сграда с РЗП 17 709 кв.м. и административно-битова сграда с РЗП 716 кв.м. Освен тях в имота ще се построят и допълващи постройки: контролно-пропускателен пункт, навес за паркиране на велосипеди, трафопост, навес за временно съхраняване на контейнери с технологични отпадъци, паркинг с 53 паркоместа за автомобили на работници и посетители и 7 паркоместа за мотоциклети, ажурна ограда и изцяло нова площадкова инфраструктура. Общата разгъната застроена площ на бъдещите сгради е 18 797 кв. м.

Акциите на „М+С Хидравлик“ поевтиняват с близо 4% в последната година, а пазарната капитализация достига близо 398,4 млн. лева.

Свързани компании:

М+С Хидравлик АД(MSH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 09.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още