IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones отчете най-лошия си петдневен старт на месеца от февруари 2018 г.

За S&P 500 периодът е най-лош от януари 2016 г.

23:35 | 07.08.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Основните фондови индекси в САЩ затвориха с понижения в сряда, след като отскочиха във вторник. С това представяне Dow Jones Industrial Average отбелязва най-лошия петдневен старт на месеца от февруари 2018 г. За S&P 500 периодът е най-лош от януари 2016 г.

Разпродажбите на акциите в САЩ се възобновиха въпреки рязкото възстановяване на японските акции и ръстовете на акциите в Европа, пише MarketWatch.

Dow Jones се понижи с над 234 пункта, или 0,6%, до 38 763,45 пункта.

По-широкият индекс S&P 500 спадна с 0,77% до 5199,5 пункта, а технологичният индекс Nasdaq изтри 1,05% до 16 195,81 пункта.

Акциите на Super Micro Computer поевтиняха с 20%, след като печалбата на оператора на центрове за данни за второто тримесечие не оправда очакванията. Това поражда опасения за търсенето, което генерира индустрията на изкуствения интелект.

Ръководството на компанията приписва резултатите на рязкото пренасочване на клиентите към системи с течно охлаждане, според Investing.com.

Притесненията относно забавянето на импулса на изкуствения интелект предизвикаха натиск върху акциите на компаниите за чипове. NVIDIA, Broadcom Inc и Wolfspeed Inc поведоха спадовете.

Акциите на Walt Disney поевтиняха с 4%, след като развлекателният гигант отчете спад на печалбата в сегмента на преживяванията, който включва парковете и потребителските продукти.

Акциите на Airbnb изтриха 13%, след като платформата за отдаване на имоти под наем прогнозира, че приходите за третото тримесечие  ще са по-малко от очакваното. Компанията предупреди и за по-кратки прозорци за резервации, което предполага, че пътуващите чакат до последния момент, за да резервират, вероятно поради икономическа несигурност.

Същевременно енергийните акции бяха светлата точка на пазара на фона на ръста на цените на петрола. Данни на Администрацията за енергийна информация на САЩ показват, че запасите от суров петрол в страната са спаднали с 3,7 млн. барела през седмицата до 2 август. Прогнозите бяха за понижение от 1,6 млн. барела.

Targa Resources Inc, Williams Companies Inc и Devon Energy Corporation са сред най-печелившите акции в сесията.

Акциите на Shopify скочиха с близо 18%, след като тримесечните приходи на платформата за електронна търговия надминаха очакванията. Нейните инструменти, базирани на изкуствен интелект, са спомогнали за привличането на повече търговци към услугите ѝ за електронна търговия.

Междувременно правителството на САЩ проведе аукцион на 10-годишни държавни облигации, като продаде книжа за 42 млрд. долара при по-висока от очакваната доходност – 3,96%, или базисни пункта над очакваната доходност. Това е свързано с намаляването на търсенето на книжата.

На вторичния пазар 10-годишните американски облигации се търгуваха при 3,951% доходност, което е с 6 базисни пункта нагоре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 07.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още