IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IKEA пуска на пазара продукт по технологията на дружество от портфолиото на „Уебит ИН“

Материалите на Elephant in a Box са преминали всички тестове, а леглото по тяхна технология ще бъде на пазара в Италия

13:46 | 06.08.24 г.
Снимка: Elephant in a Box
Снимка: Elephant in a Box

Компанията Elephant in a Box от портфолиото на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД е покрила всички изисквания на IKEA, преминавайки успешно над 300 теста. Благодарение на това през септември в Италия IKEA пуска нов продукт (Bursyred Puff Bed), изработен с иновативния материал и технология HoSTTech на Elephant in a Box. Това става ясно от съобщение на "Уебит ИН" в сайта x3news.com.

Elephant in a Box разработва иновативен, 100% биоразградим и рециклируем материал за мебелната и строителната индустрия. Бизнесът на компанията се състои в продажба на патентни права (регистрирани в САЩ и света) за ползване на техните нови материали и технологии, а в някои случаи и производство и доставка на самите материали в областите на мебелната индустрия и строителството.

В края на януари „Уебит ИН“ обяви 3,6 млн. лв. инвестиции в общо 6 стартиращи компании, победили във Founders Games в началото на 2023 г., една от които беше Elephant in a Box. „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ инвестира 200 хил. долара в базираното в САЩ стартиращото дружество, основано през 2020 г. 

Новата мебел, създадена от IKEA по технологията на Elephant in a Box, е здрава и много по-лека от аналозите на пазара. Благодарение на новия материал на Elephant in a Box, леглото на IKEA ще има до 70% по-ниски транспортни и складови разходи.

Материалът се прави от рециклирана хартия и е 100% екологичен и безопасен за хората и природата и много по-устойчив и здрав от традиционните материали за мебели, посочват от „Уебит Инвестмънт Нетуърк“. IKEA е определила и специален дизайнер за разработване на продукти, базирани на технологията на Elephant in a Box.

Първата инвестиция на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ беше направена през лятото на 2022 г. – 900 хил. долара бяха вложени в компанията за VR технологии 360VUZ – победител в лятното издание на Founders Games. 

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк АД(WIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 06.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още