IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Водещите индекси на Wall Street записаха слаби изменения в началото на седмицата

Петролът поевтиня с 1,7% след като пазарът не вижда ескалация на конфликта между Израел и "Хизбула"

23:50 | 29.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на фондовите пазари отвъд Океана затвориха първата за седмицата сесия с разнопосочно движение и слаби изменения, пише CNBC. Wall Street e в очакване на натоварена с финансови отчети седмица, като особен е интересът към технологичните компании. Инвеститорите внимават и за сигналите на Федералния резерв относно стъпките за основния лихвен процент.

Водещият индекс Dow Jones приклчи първата сесия с намаление от 0,12% до 40 539,93 пункта. За сметка на това широкият S&P 500 добавя 0,08% до 5463,54 пункта, а технологичният Nasdaq приключи търговията на ниво от 17 370,2 пункта, което е повишение от 0,07%.

Сред  най-добре представящите се компании беше ON Semiconductor Corporation, чиито акции поскъпнаха с почти 12% до 78,27 долара за брой. Teslaсъщо затвори с повишение - от 5,6% до 232,10 долара за брой, след като Morgan Stanley определи акциите на компанията като "най-добър избор".

Цената на петрола се понижи с 1,7%, след като инвеститорите се успокоиха относно развитието на конфликта между Израел и "Хизбула". Ракета на подкрепеното от Иран формирование уби 12 души в селище в Голанските възвишения. Израелското правителство обеща реакция като даде правото на премиера Бенямин Нетаняху да прецени кога е времето за това.

Американският лек суров петрол (WTI) с е търгуваше за 75,81 долара за барел в края на търговския ден. Европейският "Брент" достигна цена от 79,78 долара за барел. От началото на годината този сорт, който е реферетен за повечето петролни договори, е поскъпнал с 3,6 на сто.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,0821 долара. Стойността на британския паунд достигна 1,2858 долара за брой.

Златото поевтиня на фона на повишаването на стойността на щатския долар спрямо основните валути. В очакване на решението на Федералния резерв ценният метал изтри минималните 0,08% до 2379,2 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 30.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още