IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията с правата за увеличението на капитала на „Те-Трейд Инвест“ започва от 2 август

Акции на дружеството ще могат да се записват до 11 септември

12:55 | 29.07.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

От 2 август започва търговията с правата на „Те-Трейд Инвест“ АДСИЦ във връзка с увеличението на капитала на дружеството и листването му на Българската фондова борса (БФБ), става ясно от съобщение, публикувано на сайта на борсата.

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде в началото на юли лиценз на дружеството. То ще предложи на инвеститорите 200 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка. 

С набраните приходи компанията ще придобие от свързано дружество оставащите идеални части от терен с площ малко над 3 дка в „Малинова долина“, София, значителна част от който вече притежава. Теренът е предназначен за жилищно строителство.

Очакваните нетни приходи от предлагането, с приспадане на разходите около него, са около 190 хил. лева. За доплащането за придобиването на целия терен са необходими 25 хил. лева. За сделката е подписан предварителен договор.

Останалите средства ще се използват като оборотен капитал. За реализацията на проекта ще се използват също и кредити или приходи от продажба на облигации.

Крайната дата за търговия на правата на борсата е 29 август, а за прехвърлянето им – 2 септември. Срокът за записване на акции е от 2 август до 11 септември.

Увеличението на капитала на дружеството се обслужва от ИП „Фоукал Пойнт Инвестмънтс“ АД.

„Те-Трейд Инвест“ АДСИЦ е учредено на 23 ноември 2023 г. „Те-Трейд Груп“ ООД притежава 95% от акциите на АДСИЦ-а, като Димитър Бойчев Начев и Радослав Златков Марчев са съдружници с по 50% в компанията. И двамата са в съвета на директорите на дружеството със специална инвестиционна цел заедно с Галина Петрова Димитрова-Георгиева.

Останалите 5% от бъдещото публично дружество се притежават от „Грийн Пропърти Сървисиз“ ООД, в което съдружници са „ЕНЕРГРИЙН“ ЕООД, „Уелфеър Инвестмънтс“ АД, „Ди Ти Ай Солюшънс“ ООД, Мариана Георгиева Георгиева и „Ди Еф Ес Риъл Истейт“ ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 29.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още