IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на „Лавена“ се местят на алтернативен пазар на БФБ

Книжата не изпълняват изискванията за брой сделки и оборот

10:54 | 29.07.24 г.
Снимка: „Лавена“ АД
Снимка: „Лавена“ АД

Емисията акции, издадена от „Лавена“ АД, се мести от основен пазар на Българската фондова борса (БФБ) на алтернативен пазар заради неизпълнение на Правилата за допускане до търговия на БФБ, съобщават от борсата.

Производителят на козметика от Шумен не изпълнява изискванията за последните 6 месеца средномесечният оборот от сключените на борсата сделки да е по-голям от 4 хил. лева и средномесечният брой на сключените на борсата сделки за последните 6 месеца да е по-голям от 5.

Емисията на „Лавена“ ще бъде поставена под наблюдение за срок от 6 месеца, а през това време акциите на компанията се местят от сегмент акции „Standard” на основен пазар BSE на алтернативен пазар (сегментен MIC: ABUL) считано от 29 юли 2024 г.

Акциите на „Лавена“ бяха преместени на основен пазар на БФБ през януари 2024 г. след решение на Съвета на директорите на борсата, като бяха поставени под шестмесечно наблюдение, за да се прецени дали отговарят на критериите за активност на търговията.

През последната година акциите на компанията поскъпват с близо 3%, а пазарната капитализация достига 19 млн. лв.

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 29.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още