IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси затвориха с повишения след отслабването на глобалните разпродажби

Загубите на регионалния индекс Stoxx 600 намаляха в сравнение с миналата седмица, когато той отбеляза най-лошото си представяне от октомври

20:52 | 26.07.24 г.
Снимка: Nathan Laine/Bloomberg
Снимка: Nathan Laine/Bloomberg

Европейските пазари затвориха на зелена територия в петък, след като глобалните разпродажби на акции отслабнаха, а инвеститорите реагираха на данните за инфлацията в САЩ, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 отбеляза покачване от 0,9%, като почти всички сектори и основни борси в региона записаха повишения.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Акциите на компаниите от секторите на строителството и на битовите стоки поскъпнаха най-силно, съответно с 1,8% и 1,7%. Туристическият сектор също отбеляза покачване с 1,6%. Автомобилният сектор компенсира по-ранните загуби от деня в резултат на понижаването на прогнозата за годишния марж на печалбата на германската компания Mercedes Benz.

Акциите на британската банка NatWest поскъпнаха със 7,2% по време на следобедната търговия, след като тя съобщи, че оперативната ѝ печалба преди данъци е спаднала по-слабо от очакваното през първото полугодие.

През последните две сесии европейските фондови борси затвориха с понижения на фона на резкия спад в сектора на технологичните компании в САЩ.

Като цяло загубите на Stoxx намаляха в сравнение с миналата седмица, когато регионалният индекс отбеляза най-лошото си представяне от октомври насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 26.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още