IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street не намират единна посока*

Акциите на Ford Motor се сринаха с 13%

17:35 | 25.07.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Борсовите индекси на Wall Street се движат в различни посоки в четвъртък, докато инвеститорите оценяват новите тримесечни отчети на компаниите и новите икономически данни от САЩ, предава CNBC.

Широкият пазарен показател S&P 500 бележи слабо понижение от 0,1%, а технологичният измерител Nasdaq Composite отстъпва с 0,7%. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачва с 0,5%.

Акциите на Ford Motor се сриват с 13%, след като приходите на компанията за второто тримесечие се оказаха много по-ниски от очакваните от анализаторите. Акциите на Chipotle поевтиняват с 3 на сто, въпреки че тримесечният отчет на компанията надхвърли очакванията, отбелязвайки по-голям трафик в ресторантите си.

Акциите на American Airlines потъват с 4%.

Трейдърите преценяват доклада за брутния вътрешен продукт на САЩ за второто тримесечие, който показа, че икономиката на страната е нараснала с 2,8%, много по-силно от очакваното. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, прогнозираха ръст от 2,1 на сто.

По време на борсовата сесия в сряда се наблюдаваха интензивни спадове за S&P 500 и Nasdaq Composite, предизвикани от разочароващите тримесечни отчети на Alphabet и Tesla. Както широкият пазарен индекс, така и технологичният бенчмарк отбелязаха най-лошата си сесия от 2022 г. насам, докато Dow загуби около 504 пункта.

Инвеститорите започнаха да разглеждат неотдавнашните спадове като знак за закъсняла корекция на пазара, на който сега се наблюдава преориентиране от технологичните гиганти към компании с малка пазарна капитализация.

Кийт Лърнър от Truist смята, че има още място за развитие в тази корективна фаза въпреки благоприятния фон на технологичния сектор.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 4,242%, а тази по 30-годишните - до 4,496%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, регистрира спад от 0,03% до 104,36 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поевтиняват с 1,05% до 80,85 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI - с 0,98% до 76,83 долара за барел.

Златото поевтинява 2 на сто и се търгува на цена от 2367,4 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 25.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още