IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Телематик" увеличи с 50 хил. евро капитала на дъщерно дружество заради бизнеса в Перу

Palmsbet Curacao B.V. получи лиценз да организира онлайн залагания през интернет сайта си в края на 2022 г.

11:52 | 18.07.24 г.
Снимка: Телематик Интерактив България АД
Снимка: Телематик Интерактив България АД

„Телематик Интерактив България“ АД е увеличило капитала на дъщерното си дружество Palmsbet Curacao B.V., чрез което оперира в Перу.

Българската компания е записала и придобила 50 хил. акции за 50 хил. евро от увеличението на капитала, съобщава тя чрез Българската фондова борса (БФБ).

„Увеличаването на капитала е извършено във връзка с необходимостта от извършване на инвестиция за развитие на дейността на дъщерното дружество, в това число за организиране на дейността по онлайн залагания в Перу“, посочва се в съобщението на българската компания.

Дружеството Palmsbet Curacao B.V. получи лиценз да организира онлайн залагания през интернет сайта си в края на 2022 г. Капиталът му е неколкократно увеличаван, за да отговори „Телематик“ на регулаторните изисквания в Перу и да стартира същински операции на пазара.

Компанията активно работи и по стартиране на операциите си в Северна Македония.

В последната година акциите на „Телематик“ поскъпват с над 16%, а пазарната капитализация е малко под 201 млн. лева.

Акционерите на дружеството гласуваха разпределянето на 0,9 лева брутен дивидент на акция от печалбата за 2023 г., който започна да изплаща от 2 юли. Общата сума възлиза на почти 11,7 млн. лева, което представлява половината от печалбата на компанията за 2023 г.

В началото на годината „Телематик“ изплати извънреден дивидент в размер на 0,39 лева бруто на акция, или общо малко над 5 млн. лева.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 18.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още