IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 се покачва след положителните данни за продажбите на дребно в САЩ*

Акциите на Bank of America поскъпват с 2% след публикуването на тримесечния ѝ отчет

17:24 | 16.07.24 г. 1
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Акциите на Wall Street поскъпват във вторник, тъй като инвеститорите видяха поводи за оптимизъм в последните данни за търговията на дребно в САЩ и по-силния от очакваното отчет на Bank of America за второто тримесечие на годината, предаде CNBC.

Широкият пазарен показател S&P 500 и технологичният измерител Nasdaq Composite се повишават съответно с 0,4% и 0,5%. Индексът на сините чипове Dow Jones се представя по-добре, като бележи ръст от 0,6 на сто.

Акциите на Bank of America поскъпват с 2%, след като приходите ѝ за периода април-юни надхвърлиха прогнозите на анализаторите. Акциите на Morgan Stanley поевтиняват с 1%, малко преди публикуването на резултатите на банката за тримесечието.

Инвеститорите продължават да се насочват към компании с малка пазарна капитализация, като индексът Russell 2000 се повишава с близо 1 на сто. Този ръст постави бенчмарка напът да отбележи пети пореден ден на ръст.

Данните за продажбите на дребно в САЩ също се оказаха по-добри от очакваното, което би могло да намали опасенията, че потребителите в страната се задъхват. Продажбите през юни са останали непроменени, докато икономистите, анкетирани от Dow Jones, предвиждаха спад от 0,4%. С изключение на автомобилите, продажбите са нараснали с 0,4%, което е по-голям ръст от прогноза за 0,1%.

Тези данни „би трябвало да са положителни за пазарите“, смята Куинси Кросби, главен глобален стратег в LPL Financial. „Инвеститорите предпочитат стартът на цикъла на облекчаване от страна на Федералния резерв да започне при все още стабилен икономически фон.“

Тези движения следват печелившия понеделник на Wall Street, който изтласка Dow до исторически върхове. Инвеститорите заложиха, че неуспешното покушение срещу бившия президент Доналд Тръмп ще бъде попътен вятър в битката му за втори мандат на изборите през ноември. Това от своя страна може да проправи пътя за благоприятни данъчни и фискални политики за инвеститорите.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 4,203%, а тази по 30-годишните - до 4,415%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, регистрира повишение от 0,2% до 104,39 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поевтиняват с 1,52% до 83,56 долара за барел, а тези върху сорта WTI - с 1,7% до 80,52 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,84 на сто и се търгува на цена от 2449,3 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 16.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
33corinne
преди 2 часа
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:-- https://use.my/woodman
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още