IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на „Шелли груп“ се местят на новия сегмент EuroBridge от 18 юли

Търговията с акции на компанията ще бъде прекратена за два дни преди преместването

18:12 | 11.07.24 г.
Снимка: БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА
Снимка: БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

От 18 юли акциите на „Шелли груп“ АД се местят от сегмент „Премиум“ в новия сегмент за двойно листване EuroBridge Market на Българската фондова борса (БФБ), става ясно от съобщение в сайта на борсата.

Във връзка с преместването и с цел намаляване на оперативния и репутационния риск за Евросистемата, свързан с осъществяване на търговията и сетълмента по сделките с акциите на дружеството в евро, считано от 16 юли 2024 г. (вторник), временно се спира търговията с акциите на „Шелли груп“ АД за два работни дни. Тя ще бъде възстановена от 18 юли (четвъртък).

Акциите ще се търгуват на сегмент EuroBridge Market в евро, сетълментът по сключените сделки също ще се извършва в евро в TARGET2-Securities (T2S).

Считано от 18 юли 2024 г., поръчките за покупка и продажба на емисията следва да бъдат въвеждани в системата за търговия в евро. Всички поръчки, въведени в системата преди тази дата, ще бъдат изтрити.

Референтната цена на емисията в евро ще бъде определена, като цената на затваряне за последна сесия с търговия в лева бъде разделена на 1,95583 и съобразена със стъпката на котиране на инструмента.

Сегментът EuroBridge Market беше представен по време на събитие, организирано от БФБ в началото на април. Той позволява двойно листване на компаниите едновременно на БФБ-София и на Xetra във Франкфурт. Още на събитието стана ясно, че „Шелли груп“ ще е първата компания, чиито акции ще се търгуват в този сегмент, тъй като акциите ѝ са листнати на Франкфуртската фондова борса и има най-голяма готовност за прехвърлянето. Преместването на емисията на новия сегмент беше одобрено от Съвета на директорите на БФБ-София в края на април. 

В последната година акциите на „Шелли груп“ АД са поскъпват с над 160%, а пазарната капитализация възлиза на над 1,3 млрд. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 11.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още