IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ФеърПлей Пропъртис" започва да изплаща дивидента от 1 август

Дружеството отчете близо 1,1 млн. лева печалба през първото тримесечие на годината

16:27 | 04.07.24 г.
Снимка: ФеърПлей Интернешънъл
Снимка: ФеърПлей Интернешънъл

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ започва да изплаща дивидента за 2023 г. от 1 август, съобщават от дружеството чрез Българската фондова борса (БФБ-София).

Брутният дивидент на една акция е в размер на 0,0102 лева, а общата сума, която ще бъде разпределена на акционерите, е малко над 800 хил. лева.

Дивидентът ще се изплаща чрез Централния депозитар и „Уникредит Булбанк“ АД.

Дружеството отчете близо 1,1 млн. лева печалба през първото тримесечие на годината в сравнение с 631 хил. лева за първото тримесечие на 2023 г., като увеличението е с над 70% на годишна база при спад на приходите до 2,4 млн. лева от 2,6 млн. лева.

Понижението на приходите е заради липсата на продажби на ваканционни апартаменти и обзавеждане. Приходите от наеми обаче нарастват с почти 6% до 2,34 млн. лева от 2,2 млн. лева година по-рано.

Спадът на разходите на дружеството също е свързан с липсата на продажби и отчитането на балансовата стойност на активите.

Акциите на „ФеърПлей Пропъртис“ поскъпват с близо 18% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството е малко под 67 млн. лева.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 04.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още