IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Булметал“ ще получи близо 1 млн. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост

Общата стойност на договора е над 4,6 млн. лв., като по-голямата част от средствата ще бъдат осигурени чрез самофинансиране

21:45 | 01.07.24 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Компанията за производство на метални опаковки „Булметал“ АД ще получи близо 1 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Договорът е подписан за финансиране по програмата за икономическа трансформация на предприятията, а средствата са за подкрепа на прехода към кръгова икономика в предприятията, като включва придобиването на преса за аерозолни рингове. Общата стойност на договора е 4 611 847,50 лв., като 3 611 998,96 лв. от тях ще бъдат осигурени чрез самофинансиране.

Срокът за изпълнение е 18 месеца. След приключване на проекта компанията ще повиши производствения си капацитет за производство на аерозолен ринг с над 18% и се очаква така да оптимизира себестойността на крайния продукт.

От 15 юли дружеството ще започне да изплаща първия си дивидент – 0,07 лв. бруто на акция или общо близо 501 хил. лв.

За първото тримесечие на годината „Булметал“ отчита консолидирани проходи от 21,4 млн. лв., което показва ръст от над 10% на годишна база. Печалбата на дружеството за периода е 90 хил. лв. при над 2,2 млн. лв. загуба за същото тримесечие на 2023 г.

От листването на БФБ досега акциите на компанията са поевтинели с 5%, а пазарната капитализация достига 60,1 млн. лв.

Свързани компании:

Булметал АД(BMTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 01.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Алехандро
преди 2 седмици
И защо, тези с празните консерви, са взели пари по Националният стратегически План за възстаноняване?! На кого са другари?! Редакцията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още