IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Индустриален Капитал Холдинг“ ще плати по малко над 10 ст. дивидент на акция за 2023 г.

Общата сума, която ще бъде разпределена на акционерите, възлиза на малко под 1,7 млн. лева

12:33 | 01.07.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Индустриален Капитал Холдинг“ АД са одобрили разпределянето на дивидент в размер на 0,10526 лева на акция бруто на общо събрание, което се е провело на 28 юни, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Общата сума, която ще бъде изплатена на акционерите като дивидент, възлиза на малко под 1,7 млн. лева, като идва от печалбата за 2023 г. Близо 1,6 млн. лева са отнесени като неразпределена печалба.

Дружеството ще започне да изплаща дивидента от 22 август тази година. Срокът за изплащане на дивидента е шест месеца, т.е. до 22 януари 2025 г. Сумите ще се разплащат чрез „Юробанк България“ (Пощенска банка) и Централния депозитар.

С отделно решение акционерите на „Индустриален Капитал Холдинг“ са освободили от съвета на директорите Димитър Тановски, Иван Делчев, Милко Ангелов, Георги Бочев и Цоко Савов.

За нови членове на съвета на директорите са избрани „Дениде“ ООД с управител Иван Делчев, „Профи’ Т“ ООД с управител Димитър Богомилов Тановски, „МАНГ“ ООД, представлявано от Милко Ангелов, както и Анна Милкова Ангелова-Маки, Димитър Димитров Тановски и Деян Иванов Делчев.

Мандатът на новия управителен съвет е 5 години.

За независими членове на съвета на директорите са избрани Александър Стефанов, Николай Цветанов, Николай Николов,

Определени са и възнагражденията на членовете на управителните и контролни органи. „Дениде“ ООД, „Профи’ Т“ ООД и „МАНГ“ ООД се предвижда да получават 0,45 промила от приходите от продажби на „М+С Хидравлик“ АД, „ЕМКА“ АД, „Руболт“ АД и „Силома“ АД месечно. За всички останали е гласувано възнаграждение в размер на 4500 лева месечно.

Изпълнителните членове на съвета на директорите ще получават по 5500 лева месечно, а председателят – 4500 лева.

Гласувани са и съответните гаранции за управление.

Преизбрани са членовете на одитния комитет на публичното дружество с по 600 лева годишно възнаграждение.

В последната година акциите на „Индустриален Капитал Холдинг“ поевтиняват с половин процент, а пазарната капитализация възлиза на малко над 46 млн. лева.

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 01.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още