IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на „Сирма ГХ“ са гласували разпределянето на 2 ст. дивидент на акция

Мандатът на съвета на директорите на дружеството е удължен с 2 години при сегашните възнаграждения

16:34 | 28.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ АД са одобрили разпределянето на брутен дивидент в размер на 0,02 лева на акция на проведеното редовно годишно общо събрание.

Протоколът от заседанието е публикуван на сайта x3news.com.

Общата сума, която ще бъде изплатена на акционерите, възлиза на малко под 1,4 млн. лева, като е осигурена от печалбата за 2023 г.

Малко под 151 хил. лева се отнасят като резерви.

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание, или 11 юли 2024 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 9 юли.

Дивидентът ще започне да се изплаща в рамките на 60 дни от провеждането на общото събрание. Началната и крайната дата за изплащане на дивидент ще се определят допълнително от ръководството на компанията.

С отделно решение акционерите са продължили мандата на съвета на директорите на „Сирма Груп Холдинг“ с 2 години при сегашното възнаграждение. Съветът на директорите е в състав Цветан Борисов Алексиев, Георги Първанов Маринов, Атанас Костадинов Киряков, Йордан Стоянов Недев, Чавдар Велизаров Димитров, Мартин Веселинов Паев, Веселин Анчев Киров, Явор Людмилов Джонев, Пейо Василев Попов.

В последната година акциите на „Сирма Груп Холдинг“ поскъпват с почти 54%, а пазарната капитализация надвишава 61,1 млн. лева.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 28.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още