IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Сирма Груп Холдинг“ работи по придобиване в скандинавските страни

Голямото предизвикателство за тази година пред „Сирма“ е свързано с процеса на вливане на компании в холдинга

18:45 | 28.06.24 г.

След като започна процес по придобиване на румънска IT компания, „Сирма Груп Холдинг“ работи и по придобиване в скандинавските страни. Там компанията разполага с около 100 души и много добри финансови показатели. Това обясни в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг“.

Преди седмица от холдинга обявиха, че започват процедура по придобиването на 51% от румънската компания „Роуеб Дивеломпмент“, а действията им са част от стратегията за растеж на холдинга. Румънската компания разработва софтуер в сектора на недвижимите имоти и сферата на HR. При недвижимите имоти софтуерът отговаря за процесите по публикуване на обяви и управлението на процеса след това. А HR софтуерът е насочен към подбор и управление на кандидатури на кадри, обясни Алексиев.

„Роуеб Дивеломпмент“ е на пазара от около 20 години, а голям плюс за „Сирма Груп Холдинг“ е, че те не са базирани в Букурещ, тъй като там пазарът е пренаситен и силно конкурентен, каза още той.

Голямото предизвикателство за тази година пред българската компания е свързано с големите им проекти и процеса на вливане на няколко компании в холдинга, посочи Алексиев.

 Алексиев посочи, че постоянно текат процеси за откриване на потенциални компании за придобиване.

Голямото предизвикателство пред „Сирма Груп Холдинг“ е свързано с големите им проекти и процеса на вливане на няколко компании в холдинга.

Очаква се преструктурирането да е факт до 1 октомври, след което да оперират едно тримесечие от 2024 г. като голяма компания на борсата.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 28.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още