IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Доверие ОХ“ ще изкупува собствени акции при цени от 7 до 12 лева за брой

Процедурата е гласувана на проведеното годишно общо събрание на акционерите

09:26 | 28.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Доверие Обединен Холдинг“ АД са гласували на проведеното общо събрание започването на процедура по обратно изкупуване на акции, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Приетият ценови диапазон е 7 – 12 лева на акция, посочва се в съобщение на дружеството. Останалите параметри ще бъдат определени от управителния съвет на компанията.

Процедурата се предвижда да се извърши до пет години считано от датата на приемане на решението за обратно изкупуване на собствени акции от общото събрание.

Що се отнася до печалбата за 2023 г., която е в размер на малко под 1 млн. лева, акционерите са решили 2% от нея, или 19,8 хил. лева, да се изплатят като бонус на служителите на дружеството.

Малко под 10 хил. лева, или 1% от печалбата за миналата година, ще се изплатят като еднократно възнаграждение на изпълнителния директор на дружеството, предвижда още решението на акционерите за печалбата.

Остатъкът в размер на над 961,6 хил. лева отива за частично покриване на загубата от 2022 г.

На общото събрание акционерите на „Доверие Обединен Холдинг“ са гласували финансовите отчети на дружеството за миналата година и докладите на ръководството и на одита, както и са коментирали финансовите резултати на молдовската банка BC Moldindconbank S.A., в която „Доверие Обединен Холдинг“ е основен акционер, за 2023 г.

На общото събрание на банката, насрочено за днес, 28 юни, трябва да бъде гласуван дивидент за „Доверие“ в размер на над 34,7 млн. лева.

В последната година акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпват с над 1%, а пазарната капитализация надвишава 190,9 млн. лева.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 28.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още