IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бианор Холдинг“ приключи сделката по придобиването на „Диджитал Лайтс“

Софтуерната компания е една от двете, които в края на май дружеството обяви, че купува

18:00 | 27.06.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Бианор Холдинг“ АД приключи сделката за придобиването на 100% от капитала на софтуерната компания „Диджитал Лайтс“ ЕООД, съобщават от дружеството чрез сайта x3news.com.

Цената, която публичното дружество ще заплати за придобиването на компанията, е определена на база един път приходите от продажби на „Диджитал Лайтс“ ЕООД, реализирани през 2023 г., коригирани с нетната финансова позиция и оборотния капитал към 31.05.2024 г., посочва се в съобщението.

Продавачът се ангажира да реинвестира част от покупната цена за записване на акции при последващо увеличение на капитала на „Бианор Холдинг“ АД, като размерът на покупната цена може да претърпи промени в зависимост от емисионната стойност на новите акции.

„Диджитал Лайтс“ е софтуерна компания, специализирана в създаването на решения за телекомуникации, мобилност, отбрана и космос. Тя е едно от двете дружества, които „Бианор холдинг“обяви, че придобива в края на май.

Сделката за 51% от "Прайм Холдинг" АД, с опция да придобие и останалите 49% през 2025 г., приключи миналата седмица.

В последната година дружеството придоби още компаниите „Булбера“, „ГоуТуАдминс Груп“, „Айтидо Технолоджис“ и „Дейтабрийд“.

То обяви намерението си да се ребрандира като Wiser Technology, а новият бранд да обединява в себе си всички компании от групата, с желанието да се превърне в сериозен регионален IT играч.

През последната година акциите на „Бианор холдинг“ поскъпват над два пъти (127%), а пазарната капитализация е над 78 млн. лв.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 27.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още