IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мрачните настроения се задържат сред инвеститорите на борсите в Европа

Акциите на Volkswagen поевтиняха с над 1,6%, след като стана ясно, че германската компания ще инвестира 5 млрд. долара в американския стартъп Rivian

19:36 | 26.06.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните европейски борсови индекси приключиха сесията със спадове, като компаниите от технологичния сектор бяха единствените печеливши в рамките на редовната търговия, съобщава CNBC.

Акциите на фирмите от автомобилния сектор и този на туризма поевтиняха средно с по 1,23% и 1,76 на сто.

Общоевропейският бенчмарк Stoxx 600 записа спад от 0,56 на сто до 514,81 пункта.

Германският измерител DAX се понижи с 0,12 на сто до 18 155,24 пункта.

Френският показател CAC изтри 0,69% от стойността си, смъквайки се до равнище от 7609,15 пункта.

Британският индекс FTSE отчете понижение от 0,27 на сто до 8225,33 пункта.

Акциите на германската автомобилна група Volkswagen поевтиняха с над 1,6%, след като стана ясно, че компанията ще инвестира 5 млрд. долара в американския стартъп Rivian.

Основните европейски борсови индекси в края на редовната търговия на 26 юни. Основните европейски борсови индекси в края на редовната търговия на 26 юни.

Цената на книжата на Bosch се повиши с 0,54 на сто, след като Ройтер съобщи, че германската компания обмисля оферта за придобиването на американския производител на домакински уреди Whirlpool.

Инвеститорите, ангажирани с климатичните промени, обърнаха внимание на новината, че емисиите на парникови газове са намалели с 5,3 на сто във Франция през първото тримесечие на годината, което е знак за "динамичен" спад.

Междувременно централната банка на Италия съобщи, че е установила потенциално незаконни трансфери, извършени от италиански сметки през други страни по посока Русия през 2023 г., за да бъдат избегнати западните санкции.

Трейдърите реагираха и на данните за потребителското доверие във Франция, което се понижава през юни на фона на все по-песимистичните нагласи относно стандарта им на живот. Индексът на потребителското доверие през юни намалява до 89 пункта при 90 пункта през май. Равнището на показателя през този месец е в съответствие с прогнозите на икономисти. Нивото му обаче остава много под дългосрочния среден индекс от 100 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 26.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
avdeev
преди 2 дни
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 14
khao
преди 3 дни
До: Tikva007 хахаха, тошо механджийски громи запада както навремето дядо му мандраджийски ги громеше от каруцата ... жалка картинка :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
Tikva007
преди 3 дни
*Мрачните настроения се задържат сред инвеститорите на борсите в Европа* - да заменят в спешен порядък инвеститорите с младо, прясно брюкселско зеле от вида 007. Ефектът се изразява в светкавична промяна на мрачните настроения с блеснал, отправен в бъдещето светъл комсомолски поглед и богат набор от агитационни слогани, започващи с ведро-интелектуални комбинации на оптимистични изрази като друзя, антиваксъре, газовици, ракетчици, занулен и пр. мантра за духовна концентрация и растеж..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още