IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовата сесия на Wall Street започва предимно с понижения*

Акциите на Rivian Automotive са нагоре с 33%

17:10 | 26.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Акциите на Wall Street предимно поевтиняват в началото на борсовата сесия. Широкият пазарен показател S&P 500 е напът да отбележи четвърти ден на загуби за последните пет, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones спада със 123 пункта, или 0,3%. S&P 500 и технологичният измерител Nasdaq Composite са надолу, съответно, с 0,2% и 0,1%.

Акциите на FedEx поскъпват с 12% след публикуването на данни за приходите на компанията, които надхвърлят прогнозите за четвъртото фискално тримесечие. Акциите на Rivian Automotive са нагоре с 33%, след като Volkswagen Group съобщи, че ще инвестира до 5 млрд. долара в компанията за електрически превозни средства.

Акциите на Nvidia остават без промяна, след като във вторник поскъпнаха със 7%. Пазарната стойност на производителя на чипове за изкуствен интелект от 3,1 трлн. долара започна да доминира в S&P 500, а скокът на акциите от 154% от началото на годината породи опасения, че повечето други акции не успяват да участват в тазгодишното рали.

Отдръпването на Nvidia и на целия пазар породи спекулации дали ралито до голяма степен не се е изчерпало. Според проучването на пазарните стратези на CNBC S&P 500 се търгува с по-малко от 1% под нивото, на което стратезите на Wall Street очакват широкият пазарен индекс да завърши годината.

Трейдърите вече насочват вниманието си към новите данни за инфлацията и очакват публикуването на ценовия индекс на разходите за лично потребление в САЩ през май в петък. Федералният резерв следи отблизо предпочитания от него измерител на инфлацията и инвеститорите се надяват, че централната банка ще понижи лихвените проценти в някакъв момент по-късно тази година, ако нарастването на цените се задържи умерено.

Във вторник S&P 500 и Nasdaq Composite сложиха край на тридневните си спадове, подкрепени от поскъпването на акциите на Nvidia.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до 4,298%, а тази по 30-годишните - до 4,432%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, регистрира повишение от 0,41% до 106,04 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поевтиняват с 0,29% до 84,76 долара за барел, а тези върху сорта WTI - с 0,33% до 80,56 долара за барел.

Цената на златото се понижава с 0,1 на сто до 2,307.5 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 26.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още