IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Шелли груп“ започва да изплаща дивидента от 3 юли

Крайният срок е определен на 5 юли 2025 г., съобщават от дружеството

13:52 | 26.06.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

„Шелли груп“ АД започва да изплаща дивидента от 3 юли, съобщават от компанията чрез Българската фондова борса (БФБ).

Крайната дата за изплащане на дивидента е 5 юли 2025 г., посочва се в съобщението. След изтичането на този срок, в рамките на петгодишния давностен срок, всеки акционер, който не е получил своя дивидент, ще може да го получи от дружеството в брой или по банков път след изрично отправено искане към компанията.

Дивидентът на компанията ще се изплаща на акционерите чрез „Централен депозитар“ АД. На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър А на депозитаря, или с лични сметки, дивидентът ще бъде изплащан чрез клоновете на „Банка ДСК“ АД.

Останалите акционери със сметки в регистър Б на депозитаря, или /клиентска подсметка при инвестиционен посредник, дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник.

Акционерите на „Шелли груп“ одобриха изплащането на брутен дивидент в размер на 0,2543 лева на акция на общо събрание, което се проведе в началото на юни.

Общата сума, която ще бъде разпределена на акционерите, е в размер на почти 4,6 млн. лева.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с малко под 160%, а пазарната му капитализация надвишава 1,2 млрд. лева.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 26.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още