IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е вписала новите облигации на БАКБ в регистъра на публичните дружества

Скоро емисията ще се търгува на БФБ-София, след като стартира търговия на борсата във Виена

09:05 | 26.06.24 г.
Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив
Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив

Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала последната емисия облигации на „Българо-американска кредитна банка“ АД (БАКБ) в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар.

Емисията е в размер на 15 млн. евро, разпределени в 150 броя обикновени, лихвоносни, безналични, свободно прехвърляеми, необезпечени, неконвертируеми, подчинени облигации, структурирани да отговарят на изискванията за капитал от втори ред, посочва се в решението на регулатора.

Номиналната и емисионната стойност на една облигация е 100 хил. евро.

Лихвата е фиксирана в размер на 8% годишно за целия период на емисията, който е десет години. Главницата ще бъде изплатена еднократно на падежа – 3 юни 2034 г.

Същата емисия облигации беше одобрена от австрийския регулатор на пазарите и ценните книжа за търговия на борсата във Виена. От 21 юни облигациите се търгуват там, след като на 18 юни бяха допуснати до търговия на официален пазар.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 26.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още