IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Шелли груп“ е продало над 54 хил. служителски акции

Служителите са купили книжата при емисионна стойност 1 лев, а пазарната цена в момента е около 69 лева за брой

18:30 | 25.06.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Шелли груп“ АД е пласирало всички служителски акции, с продажбата на които обяви в края на април, че ще увеличи капитала си.

Записани са и са платени от служители на компанията и дъщерните ѝ дружества в България, Словения и Германия общо 54 614 акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка, съобщават от компанията чрез БФБ-София.

Пазарната цена на акциите в момента е около 69 лева за брой.

Инвестиционен посредник е ИП „Карол“ АД.

В началото на юни акционерите на компанията гласуваха на редовното годишно общо събрание изплащането на 0,2543 лева дивидент на акция бруто, или почти 4,6 млн. лева общо.

В средата на този месец съоснователите на „Шелли груп“ Димитър Димитров и Светлин Тодоров обявиха, че са продали общо 500 хил. акции от съответните им дялове в частно предлагане, за да се увеличи фрий флоута на дружеството.

В последната година акциите на „Шелли груп“ поскъпват със 155%, а пазарната капитализация надвишава 1,2 млрд. лева. Пазарната оценка на компанията надвиши прага от 1 млрд. лева в началото на тази година. Дружеството е на второ място от публичните компании по този показател след „Чайкафарма“.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 25.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още