IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третият инвестиционен фонд на „ИмПулс Растеж“ прави инвестиция за 400 хил. евро

„ИмВенчър III“ инвестира 400 хил. евро в компания за управление и съхранение на данни

17:30 | 24.06.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„ИмВенчър III“ КДА, в което „ИмПулс Растеж“ АД има пряко участие в размер на над 8%, участва в рунд на финансиране на „Тайгър технолоджи“ АД, информират от акционерното дружество, регистрирано на пазара beam на БФБ.

Инвестицията на „ИмВенчър III“ КДА е в размер на 400 хил. евро под формата на конвертируем заем. Рундът е в общ размер от близо 2 млн. евро и се осъществява съвместно с ангел-инвеститори. Набраният ресурс ще бъде използван за подпомагане на изследователската и развойна дейност на компанията, както и ще осигури средства за привличането на нови клиенти до кръг на финансиране от Серия А.

„ИмВенчър III“ КДА е третият инвестиционен фонд с участието на „ИмПулс Растеж“ АД след „Имвенчър I“ КДА и „ИмВенчър II“ КДА., а това е неговата първа инвестиция. „ИмВенчър III“ КДА е насочен към влагане на средства в български, румънски, гръцки и свързани с региона и диаспората чуждестранни малки и средни предприятия и такива със средна капитализация.

„Тайгър технолоджи“ АД е компания, специализирана в решения за управление и съхранение на данни. Фирмата оптимизира инфраструктурите за съхранение на данни в медийната и развлекателната индустрия, видео наблюдение, здравеопазване, корпоративни ИТ и други. Сред клиентите на дружеството са Hamad International Airport (Qatar), City of Denver (US), Harry Reid International Airport (US), HSBC Bank Hong Kong, Gulf Bank Kuwait, UK Police Force (City of London, Nottingham, Greater Manchester, Leicester, Sussex), Yokogawa Electric (Global), Curry & Brown (Hong Kong) и NHS (UK).

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 24.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още