IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Смарт Органик" е набрало почти 19,6 млн. лева от инвеститорите

Дружеството е продало малко над 1 млн. акции от увеличението на капитала

16:19 | 24.06.24 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Производителят на биохрани „Смарт Органик“ АД е продал на инвеститорите малко над 1 млн. акции от увеличението на капитала и е набрал почти 19,6 млн. лева, съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

Малко над половината от акциите – 51,25%, са записани от институционални инвеститори, а останалите 48,75% - от частни инвеститори, в рамките на крайния срок до 21 юни, посочва се в съобщението на компанията.

Мениджър на предлагането е ИП "Карол".

"Смарт Органик" планира да инвестира средствата в разширяване на производството и капацитета.

Oбщите разходи на дружеството във връзка с предлагането са в размер на 504 170 лева. В тях влизат таксите към Комсията за финансов надзор, разходите за възнаграждение нa упълномощения инвестиционен посредник, таксите за за регистрация и допускане до търговия на емисия права, други административни такси и разноски.

„Смарт Органик“ обяви увеличението на капитала през февруари, заедно с прехвърлянето на акциите на дружеството на основен пазар от пазар beam на Българската фондова борса (БФБ).

Така компанията стана първата, която прехвърли акциите си от пазара за малки и средни предприятия beam на основен пазар.

Акционерите одобриха увеличението на капитала и прехвърлянето на акциите на извънредно общо събрание в края на март.

Акциите на „Смарт Органик“ поскъпват с почти 84% в последната година, а пазарната капитализация достига 237,13 млн. лева, с което компанията попада в топ 15 на листнатите дружества по пазарна оценка.

Свързани компании:

Смарт Органик АД(SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 25.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още