IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Сирма Груп Холдинг“ купува румънска ИТ компания

Българското дружество иска да придобие 51% от „Роуеб Дивеломпмент“

14:16 | 21.06.24 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

„Сирма Груп Холдинг“ АД започва процедура по придобиване на 51% от румънската компания „Роуеб Дивеломпмент“, съобщават от компанията чрез съобщение в платформата x3news.com.

Договорът, с който се стартира процедурата по придобиване на мажоритарния пакет от акциите на ИТ дружеството, е подписан на 20 юни.

Компанията „Роуеб Дивеломпмент“ е основана през 2004 г. В нея работят над 110 служители. За 2023 г. дружеството е реализирало приходи в размер на 6,198 млн. евро (31,117 млн. леи), като сумата представлява ръст от 15% спрямо 2022 г. Печалбата преди лихви и такси се равнява на 1,277 млн. евро (6,415 млн. леи) и представлява ръст от 16% спрямо 2022 г.

Дейността на румънската компания е свързана с предоставянето на ИТ услуги, основно насочени към уеб приложения за финансовия сектор, търговците на недвижими имоти, човешки ресурси и туризъм.

При успешното финализиране на тази сделка „Роуеб Дивелопмент“ официално ще стане част от „Сирма Груп“ и ще увеличи приходите на българското дружество от продажби в Румъния и други държави.

Следващото придобиване от страна на българската компания се очаква да бъде в скандинавския регион, като „Сирма“ вече е започнала първоначална проверка.

За последната година акциите на „Сирма Груп Холдинг“ поскъпват с 55%, а пазарната капитализация е почти 57 млн. лв.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 26.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още