IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бианор Холдинг“ приключи сделката за над половината от „Прайм Холдинг“

Двете дружества са договорили опция за придобиване и на останалия дял след началото на 2025 г.

11:54 | 20.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Бианор Холдинг“ АД е приключило сделката за придобиването на 51,02% от капитала на „Прайм Холдинг“ АД, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

База за определяне на цената на придобиване е стойността на 100% от групата на „Прайм Холдинг“ АД, определена като един път приходите от продажби, реализирани през 2023 г., коригирани с нетната финансова позиция и оборотния капитал към 31 май 2024 г., поясняват от „Бианор“.

Между продавачите и купувача „Бианор Холдинг“ АД има договорени опции за придобиване и на останалите 48,98% след началото на 2025 г. Цената на сделката ще се изчисли по формула, базирана на приходите и печалбата преди данъци, такси и амортизация на групата на „Прайм Холдинг“ АД за съответен 12-месечен период.

„Бианор Холдинг“ обяви, че придобива 51,02% от „Прайм Холдинг“ АД в края на май заедно със 100% от капитала на „Диджитал Лайтс“ ООД.

В последната година дружеството придоби компаниите „Булбера“, „ГоуТуАдминс Груп“, „Айтидо Технолоджис“ и „Дейтабрийд“.

Дружеството наскоро реши и да се ребрандира като Wiser Technology. Новият бранд ще обединява всички компании в групата.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват повече от два пъти, а пазарната капитализация достига почти 76,2 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 20.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още