IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последната емисия облигации на БАКБ ще се търгува на борсата във Виена от 21 юни

Операторът на 18 юни е допуснал книжата до търговия на официален пазар

19:33 | 19.06.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Виенската фондова борса на 18 юни 2024 г. е допуснала до търговия на официален пазар последните облигации, емитирани от „Българо-американска кредитна банка“ АД (БАКБ), съобщават от финансовата институция чрез сайта x3news.com.

Книжата ще започнат да се търгуват на Виенската фондова борса от 21 юни 2024 г. От тази дата информация за допуснатата до търговия емисия облигации ще бъде достъпна на официалната уебстраница на Виенската фондова борса.

Емисията е от необезпечени, подчинени облигации, структурирани да отговарят на изискванията за капитал от втори ред, в размер на 15 млн. евро. Облигациите са 150 броя с номинал и емисионна стойност от 100 хил. евро всяка. Те са емитирани на 3 юни 2024 г., а падежът им е на 3 юни 2034 г.

Лихвата е фиксирана и е в размер на 8% годишно, считано от датата на издаване, за целия период на емисията. Лихва ще се плаща веднъж годишно.

Изплащането на главницата на облигациите се предвижда да се извърши еднократно, в евро, на датата на падежа на емисията, или 3 юни 2034 г.През миналата седмица първо Органът за финансовите пазари на Австрия одобри проспекта за допускането на облигациите до търговия на борсата във Виена.  

Също на 18 юни се е състояло и първото общо събрание на притежателите на облигациите. Те са избрали за техен представител „Аларик Секюритис“ ООД.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 20.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още