IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съоснователите на „Шелли груп“ са продали 500 хил. акции, за да увеличат фрий флоута на компанията

Дружеството цели включване в индекса SDAX в Германия

16:55 | 15.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Съоснователите на „Шелли груп“ АД са продали общо 500 хил. акции от съответните им дялове в частно предлагане, за да се увеличи т.нар. фрий флоут на компанията, съобщават от дружеството чрез сайта x3news.com.

Продадените акции от Димитър Димитров, който е и изпълнителен директор заедно с германеца Волфганг Кирш, и Светлин Тодоров, който отговаря за бизнеса на дружеството в САЩ, представляват 2,7% от капитала на компанията.

Книжата са пласирани на различни институционални инвеститори, сред които е и BIT Global Internet Leaders 30 Fund на BIT Capital - независим мениджър на активи, специализиран в технологични фондове за дялово участие.

Димитров и Тодоров остават основни акционери на „Шелли груп“ с дялове от, съответно, около 30,33% и около 29,39%, подчертават от компанията.

„Шелли груп“ е а първото българско дружество, допуснато до търговия на XETRA в Германия. Пласирането на акциите на съоснователите на компанията е част от стратегията ѝ да изпълни ключовия квалификационен критерий за пазарна капитализация на свободно търгуеми акции за включване в SDAX.

Общата пазарна капитализация на всички акции на „Шелли груп“ сега възлиза на около 650 млн. евро. SDAX включва 70-те най-големи компании по пазарна капитализация под MDAX и DAX в семейството на индексите на Deutsche Börse.

Акциите на „Шелли груп“ поскъпват с почти 155% в последната година, а пазарната капитализация е над 1,2 млрд. евро.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 15.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още