IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Смарт Органик“ започва да изплаща гласувания през март дивидент от 18 юни

Общата сума, която ще бъде изплатена на акционерите, възлиза на малко под 2,3 млн. лева

07:45 | 14.06.24 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Смарт Органик“ АД започва да изплаща дивидента, гласуван на общото събрание на акционерите, проведено през март, от 18 юни, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Брутният дивидент е в размер на 0,22 лева на акция, а нетният – 0,209 лева.

Общата сума, която ще бъде изплатена на акционерите, възлиза на малко под 2,3 млн. лева.

За акционери, чиито ценни книжа се намират в регистър А на „Централен депозитар“ АД, дружеството ще изплати дивидента по банков път по изрично посочени от акционерите банкови сметки или в брой чрез „Банка ДСК“ АД.

На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър Б на „Централен депозитар“ АД (клиентска подсметка при инвестиционен посредник), дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник със съдействието на „Централен депозитар“.

Крайният срок за изплащане на дивидентите е шест месеца, считано от началната дата за изплащане на дивидент.

След изтичането на този краен срок всеки акционер, който не е получил своя дивидент, ще може да го получи от дружеството по банков път след изрично отправено писмено искане.

В момента тече процедура по увеличение на капитала на „Смарт Органик“, след като акциите на дружеството бяха прехвърлени за търговия от пазара за малки и средни предприятия на БФБ beam на основен пазар.

На 14 юни е аукционът за незаписаните права от увеличението на капитала, на който ще бъдат предложени 175 505 права.

В последната година акциите на „Смарт Органик“ поскъпват с над 75%, а пазарната капитализация на компанията достига почти 222,7 млн. лева.

Свързани компании:

Смарт Органик АД(SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още