IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордна търговия се е осъществила в Деня за акции на БФБ

Оборотът от сделките е възлязъл на 5,5 млн. лева, отчитат от оператора

13:06 | 13.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Рекордна търговия се е осъществила в рамките на традиционния Ден за акции на Българската фондова борса (БФБ), съобщават от оператора.

Денят за акции се проведе на 12 юни, сряда.

От БФБ посочват, че са сключени общо 907 сделки, без тези от успешно проведеното първично публично предлагане (IPO) на „Пейсера България“. Предстои акциите на „Пейсера“ да започнат да се търгуват на пазар beam на БФБ към края на този – началото на следващия месец.

Реализираната търговия в рамките на „Деня за акции“ е над три и половина пъти повече от среднодневния брой сделки, които са били сключени в Деня за акции през 2023 г.

Оборотът в Деня за акции възлиза на 5,5 млн. лева.

Инициативата на БФБ-София се проведе за десета поредна година.

„Денят за акции“ дава възможност на широк кръг от хора и индивидуални инвеститори по-лесно да инвестират на капиталовия пазар, като търгуват с акции без такси и комисиони в рамките на този ден, при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с обем не повече от 2000 лв. на една изпълнена поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 13.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още