IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow спада с 400 пункта с началото на двудневното заседание на Фед*

Акциите на JPMorgan Chase, Amgen и American Express поевтиняват с по над 1%

17:15 | 11.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Alex Kent/Bloomberg
Снимка: Alex Kent/Bloomberg

Индексите на Wall Street се понижават във вторник. Това се случва паралелно с началото на двудневното заседание на Федералният резерв, на което ще бъде обсъдено кога и с колко лихвените проценти в САЩ да бъдат намалени, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones губи 400 пункта. Широкият показател S&P 500 се изостава с 0,3%, а технологичният измерител Nasdaq Composite се понижава с 0,1 на сто.

Акциите на JPMorgan Chase, Amgen и American Express поевтиняват с по над 1% и доведоха до понижение на Dow. Акциите на Nvidia и Microsoft също се връщат леко назад.

Заседанието на Фед ще приключи в сряда с решение за разходите по заемите и последваща пресконференция с участието на председателя на централната банка Джером Пауъл.

Макар че инвеститорите с нетърпение очакват съобщението за паричната политика на Фед, те до голяма степен смятат, че лихвеният процент по кредитите ще остане непроменен. Според инструмента FedWatch на CME фючърсите върху федералните фондове показват, че на практика няма шанс за намаляване на лихвите през тази седмица.

Преди решението на Фед в сряда инвеститорите ще очакват и данните за индекса на потребителските цени за май.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 4,445%, а тази по 30-годишните - до 4,578%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, регистрира увеличение от 0,26% до 105,42 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент поевтиняват с 0,33% до 81,36 долара за барел, а тези върху сорта WTI - с 0,41% до 77,42 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,1 на сто до 2329,3 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 16:50 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 11.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още