IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАКБ е издала нови облигации за 15 млн. евро

Емисията е структурирана да отговаря на изискванията за капитал от втори ред

15:33 | 04.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

„Българо-американска кредитна банка“ АД (БАКБ) е издала нова емисия облигации за 15 млн. евро, съобщават от банката чрез БФБ-София.

Облигациите са подчинени и необезпечени, структурирани да отговарят на изискванията за капитал от втори ред съгласно пруденциалните изисквания за кредитните институции и инвестиционните посредници, посочват от банката в съобщението.

Облигациите са продадени в процедура, за което не е необходимо публикуване на проспект, и по реда на разпоредба от Търговския закон. Купувачите са ограничен брой лица – под 150, предварително определен кръг инвеститори, допълват от кредитора.

Падежът на главницата е 120 месеца, считано от датата на емисията, т.е. 3 юни 2034 г.

Лихвата е фиксирана и е в размер на 8% годишно, считано от датата на издаване, за целия период на емисията. Лихва ще се плаща веднъж годишно.

Изплащането на главницата на облигациите се предвижда да се извърши еднократно, в евро, на датата на падежа на емисията, или 3 юни 2034 г.

Облигациите са необезпечени, съответно вземанията на облигационерите за главница и/или лихва не са обезпечени, не са предмет на гаранция или друго споразумение, с което се повишава ранга на вземанията. Облигациите не са гарантирани от Фонда за гарантиране на влоговете в банките по Закона за гарантиране на влоговете в банките, посочват още от БАКБ.

БАКБ предвижда да регистрира емисията облигации за търговия на Виенската фондова борса.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 04.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още